מרק דלעת וכרובית צלויות (6 מנות, כל המרק 240 קלוריות משומן)
חומרים
בצל סגול חתוך לשמונה כרובית בינונית מחולקת לפרחים 2כוסות /נתח בינוני דלעת חתוכה לקוביות 2 כפות שמן זית ליטר וחצי- שני ליטר מים – תלוי במידת הסמיכות הרצויה
מלח ים אטלנטי גס ופלפל שחור גרוס גס - לפי הטעם
ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות. מפזרים את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.מברישים את הירקות בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים 20 דקות עד שהירקות מוכנים.
מכניסים את הירקות האפויים לסיר ומוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות על אש נמוכה. טוחנים במעבד מזון ידני , מתקנים תיבול במידת הצורך.