top of page
פוסטים אחרונים

מה נשתנה הפסח הזה? קצת עובדות ומספרים לקראת הפסח-לכל מי ששומר על המשקל/עושה דיאטה...


קצת עובדות ומספרים לפסח למי שעושה דיאטה/שומר על המשקל

יש לנו כ-6 ארוחות חג ושבת במהלך השבוע.

4 מהן ברצף בסוף החג.

בחול המועד יש נטייה לאכול בחוץ: פיקניקים, מסעדות, משפחה וחברים.

לכן אם לא נשמור...

אנו עלולים להעלות אחרי שבוע כזה כ- 1 עד 1 וחצי ק"ג מיותרים! ואפילו יותר!

איך זה קורה לנו?

ארוחת חג ממוצעת מכילה בין 800 ל-1000 קלוריות.

סך-הכל כ- 6000 קלוריות לכל ארוחות החג והשבת. (בלי לספור את הארוחות הרגילות...)

כל 7000 קלוריות = 1 ק"ג. כלומר, כ- 3/4 - 1 ק"ג שאנו עלולים להעלות רק מארוחות החג והשבת!

זה יכול להכפיל את עצמו אם נחשב את שאר הארוחות העשירות בחול המועד!

מה עושים?

  • להציב מטרה ריאלית: לשמור על המשקל ולא לעלות!

  • לשמור על תזונה דלת קלוריות ושומן לפני ארוחות החג והשבת ובחול המועד בשיטת הקיזוז.

  • לזכור שהכול מותר: פירות, ירקות, מוצרי חלב, בשר, עוף ודגים, פחמימות כמו: תפוחי אדמה (וגם אורז...) חוץ מלחם!

  • שיטת הקיזוז באוכל אבל בעיקר גם בפעילות גופנית! כדאי לנצל את ימי האביב לצעידה.

  • לבחור רק את המאכלים האהובים ביותר, למשל קניידלך, מצה ברייט וכד'. הימנעות מוחלטת ממזון אהוב היא טעות אופיינית. עדיף לאכול מעט מהמזון שאוהבים,לכלול זאת בתוכנית היומית ולוותר על מזונות "רגילים" כמו תפוחי אדמה, אורז וכד'..

  • לטעום מעט מכל דבר.

  • להימנע ככל האפשר מטיגון! להעדיף אפייה או בישול.

  • לא לטעום את האוכל כשמבשלים, אלה קלוריות שלא נספרות...

  • להחליף את המצות הרגילות במצות קלות מקמח מלא או בפריכיות אורז מקמח מלא.

  • לא להגיע לארוחות החג רעבים, אלא לאכול משהו קטן לפני...

  • להעדיף פירות וירקות, להפחית בחלבונים ובפחמימות...

  • לשתות הרבה מים כדי להתמלא, ללבוש בגד מחויט, שילחץ...

  • לא לשבת במרכז השולחן ולקום מדי פעם לעזור למארחת.

חיפוש לפי תגיות
עקוב אחרי
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
ארכיון
bottom of page