פשטידת ברוקולי וכרובית פרווה דיאטטית (6 מנות, כל מנה כ- 120 קלוריות)
פשטידה קלה להכנה, עשויה מחומרים זמינים במטבח.
מתאימה כתוספת לארוחה בשרית או כארוחה בפני עצמה.
חומרים
2 ראשי ברוקולי וחצי כרובית גדולה, מופרדים לפרחים
4 ביצים שלמות
3 כפות מיונית דלת קלוריות- רצוי הלמנס
1 כף אבקת מרק בצל
חצי כוס נבט חיטה
1 שקית אבקת אפיה
לקישוט (לא חובה)
3 כפות אגוזי מלך
ההכנה

חולטים בסיר עם מים רותחים את הברוקולי והכרובית ומסננים היטב.
בקערה גדולה מקציפים במטרפת יד את שאר החומרים ומוסיפים תוך ערבוב את הירקות, עד שהם מתכסים כולם בתערובת.
משתמשים בתבנית חד פעמית מקרטון. משטחים את תערובת הפשטידה. מפזרים למעלה את הקישוט.
אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות עד שהפשטידה תופחת ומזהיבה.