top of page
פוסטים אחרונים

מרק סתווי דיאטטי


מזג האוויר הקריר, והגשם שיורד הם תירוץ לאסוף מהמקרר את כל הירקות ולהכין מהם מרק טעים ודיאטטי, שיחמם את הערבים..

חומרים:

בצלים: בצל אדום

בצל יבש

כרשה

כף שמן זית

נתח יפה של דלעת טריה וקשה (לנקות היטב מהחלקים הרכים)- לפי הטעם

1 דלורית גדולה

1 קישוא

2 - 3 גזרים

2 סלקים קטנים

חופן כוסברה

חופן פטרוזיליה

3 שיני שום

תבלינים לפי הטעם: פלפל שחור ופפריקה אדומה חריפה גרוסים גס

אבקת מרק בטעם עוף ללא מונוסודיום גלוטמט- לפי הטעם- לא חובה

מים כדי כיסוי, עד כמעט שפת הסיר

סיר בנפח של 5 ליטר

ההכנה:

1. מקלפים את הירקות וחותכים אותם לנתחים בגודל בינוני.

2. את הבצלים קוצצים ומאדים את החלקים הלבנים בשמן הזית. את החלקים האחרים מוסיפים

לשאר הירקות.

3. מוסיפים לסיר את כל הירקות כולל עשבי התיבול ומוסיפים מים כדי כיסוי.

4. מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים ו/או את אבקת המרק.

5. מבשלים עד שהירקות מתרככים, ובמידת הסמיכות הרצויה. מוסיפים מים במידת הצורך.

6. טוחנים בעזרת ממחה מוט יד ואוכלים בכיף בסוכה.

חיפוש לפי תגיות
עקוב אחרי
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
ארכיון
bottom of page