כרוב אפוי דיאטטי (כל עיגול כ- 40 קלוריות=מנת שומן)
מתכון פשוט ביותר וקל להכנה אבל טעים, משביע ודיאטטי. שווה לנסות
חומרים
ראש כרוב גדול לבן (אפשר גם כרוב סגול)
שמן זית
מלח, פלפל שחור גס
שום כתוש- לא חובה
ההכנה
בעזרת סכין גדולה פורסים את הכרוב לרוחבו לעיגולים בעובי של כס"מ.
מניחים על נייר אפיה בתבנית אפייה גדולה זה ליד זה.
יוצקים מעל שמן זית, ומתבלים במלח ופלפל.
אופים בתנור בחום בינוני עד ששולי הכרוב מזהיבים.
מגישים חם או קר. אפשר להוסיף שום, טחינה, סלסה של עגבניות וכל ממרח שנראה לכם. אבל הכי טעים ודיאטטי ללא כלום.
להיזהר עם כמות השמן, בערך כפית לכל עיגול.