top of page
פוסטים אחרונים

תבשיל ירקות ברוטב עגבניות דיאטטי


תבשיל ירקות ברוטב עגבניות דיאטטי

מורכב מ- 3 ירקות שנמצאים רוב השנה במטבח, ולרוב גם זולים יחסית. בתוספת תיבול כיד הדמיון,

אבל עם מעט מאוד מלח, הוא תוספת גם לארוחה בשרית וגם לארוחה חלבית, קר או חם.

חומרים

2 – 3 בצלים יבשים

3- 5 שיני שום קלופות או כף גדושה שום כתוש

5 – 6 גזרים קלופים

7 – 8 קישואים קלופים

1 כף שמן זית

גביע ( 250 גרם) רסק עגבניות

עשבי תיבול טריים או יבשים לפי הטעם: כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום

פפריקה מתוקה וחריפה, לפי הטעם

מעט מאוד מלח

ההכנה

1.במעבד מזון עם דיסקית הפלדה הדקה קוצצים את הירקות לפי הסדר: בצל ושום, גזר וקישואים.

2. מחממים סיר רחב, מוסיפים שמן זית ואת הבצל והשום ומזהיבים קלות.

3. בינתיים קוצצים את הגזר ומכינים רוטב עגבניות בסיר הבצל: יוצקים את הרסק ומוסיפים גביע אחד לפחות של מים רותחים. מוסיפים את שאר התבלינים מלבד המלח ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את האש ומוסיפים את הגזר הקצוץ. ממשיכים בבישול.

5. בינתיים קוצצים את הקישואים. יוצקים גם אותם לסיר, מערבבים ומבשלים.

6. מתקנים תיבול, מוסיפים מים במידת הצורך ומעט מלח.

7. מבשלים עד שהירקות מתרככים והרוטב נספג.

הערה: אפשר להוסיף בשלב הכנת הרוטב גם כמה עגבניות טריות קצוצות.

כל התבשיל מכיל: ירקות חופשי ו- 120 קלוריות של שומן.

חיפוש לפי תגיות
עקוב אחרי
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
ארכיון
bottom of page