חריימה דיאטטית מדג נסיכת הנילוס (4 – 5 מנות)
מתכון פשוט שמדמה את החריימה בלי השמן. מתקבלת מנה חלבונית טעימה, דיאטטית ובריאה בגלל חומצת שומן אומגה-3 שבדג. לזה מוסיפים ירקות כיד הדמיון הטובה עליכם.
חומרים
2 נתחי פילה דג נסיכת הנילוס קפוא- ללא עור (במשקל של עד ק"ג- ק"ג וחצי)
2 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים
4 – 5 שיני שום קצוצות או כף שום כתושה
1 – 2 פלפל ירוק חריף טרי חצוי לאורכו ומנוקה מגרעינים (לא חובה)
3 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
3 -4 גזרים חתוכים לפרוסות
מלח לפי הטעם, פלפל פפריקה אדומה
זר כוסברה או פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
ההכנה
שוטפים את הדג ויוצקים עליו מיץ מלימון. משהים לשעה לפחות.
בסיר גדול ורחב רצוי מטפלון מחממים את השמן. כשהשמן נקווה אפשר לשפוך את השאריות. מזהיבים בתוכו את הבצל הקצוץ.
מוסיפים את השום, רצועות הפלפל האדום ואת העגבניות וממשיכים לאדות.
מוסיפים את רסק העגבניות, מוסיפים מים במידת הצורך ומתבלים במלח ובתבלינים. ממשיכים לבשל מספר דקות. מוסיפים את הגזר וירקות נוספים. מכסים ברוטב.
מייבשים את נתחי הדג ושמים בסיר מעל הירקות. מוסיפים את עלי הכוסברה/הפטרוזיליה.מסובבים את הדג, כך שיספוג את טעמי ונוזלי הירקות. מתקנים תיבול, מוסיפים מלח ומיץ לימון ואפשר גם מעט מאוד סוכר חום כדי שהרוטב יהיה טעים.
מכסים במכסה ומבשלים עד שהדג והירקות מתבשלים. אפשר להסיר את עלי הכוסברה אחרי הבישול