top of page
פוסטים אחרונים

מרק עוף דיאטטי לסתיו, לחורף, כתרופה לשפעת ובכלל


במקור הוא המרק של אימא שלי, אבל התוספת המסיבית של הירקות היא כבר שנים שלי. הירקות מעט מתחלפים בהתאם לשוק ולעונה.

חומרים

סיר למרק בגודל של 7 ליטר

גרון הודו, חתוך למס' נתחים

2 – 3 גבי עוף או כל חלק אחר של עוף כמו: שוק, ירך וכנפיים ללא העור

3 – 4 גזרים קלופים וחתוכים לרבעים

כרובית בינונית מחולק לפרחים בינוניים

ברוקולי קטן מחולק לפרחים בינוניים

נתח קטן של דלעת

1- 2 לפתות חתוכות לרבעים

1- 2 קולורבי חתוך לרבעים

בצל בינוני חתוך לרבעים

1 – 2 תפוחי אדמה קטנים שלמים (לא חובה)

ראש סלרי קטן (לא חובה)

2 – 3 ענפי סלרי

חופן של פטרוזיליה

מעט שמיר

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף (ללא מונוסודיום גלוטמט)

ההכנה

  1. שוטפים היטב את כל חומרי המרק ומניחים בסיר הגדול לפי סדר הופעת החומרים מלבד אבקת המרק. ממלאים במים כדי כיסוי, אבל לא עד הסוף ממש כדי למנוע גלישה.

  2. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מסירים בעזרת כף את הקצף שמצטבר בראש הסיר ומוסיפים את אבקת המרק. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר מתרכך.

  3. רצוי לקרר ולהכניס ללילה במקרר. למחרת מסירים בעזרת כף את כל השומן שנקרש מלמעלה. מרחיקים גם את עשבי התיבול ורצוי גם את הבצל.

ועכשיו להגשה: שני, בתי אוכלת אותו צח, רק המים...ועם הרבה שקדי מרק (היא יכולה להרשות לעצמה...), יואב, בני אוכלת את המרק עם הירקות ומקפיד לא לגעת בתפוח האדמה וכמובן לא בשקדי המרק (הוא מקפיד בקלה כחמורה בענייני תזונה...), זאביק, בעלי ממלא קערית מרק קטנה מכל טוב כולל הבשר, שאותו הוא מקפיד לפרק מעצמותיו...מלמעלה הוא שופך כמות נדיבה של שקדים, מתיישב ואוכל לאטו. ..(טוב בגלל זה הוא כל כך רזה...למי יש סבלנות לכל התהליך?)

ואני? אני אוכלת רק את הירקות מהמרק (בלי תפ"א) ואת הבשר שהתפרק מעצמו במהלך הבישול (טוב, למי יש...?) ותוך כדי חושבת, שהמרק מה זה יצא טעים ולא משמין...ונהנית מהישיבה בצוותא עם משפחתי...

חיפוש לפי תגיות
עקוב אחרי
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
ארכיון
bottom of page