פוסטים אחרונים

מרק סלק (בורשט) דיאטטי (120 קלוריות)

מרק שיש בו סלק ועוד מבחר ירקות. מדמה את הבורשט המקורי, אבל עם שדרוג שלי.

הכנתי את המרק בסיר של 5 ליטר, כדי שיהיה לי משהו חם בצהרים וגם בערב.

טעים, משביע ודיאטטי.

חומרים (לסיר של 5 ליטר)

1 כף שמן זית

1 בצל יבש, קצוץ גס

2 בצלים ירוקים, החלק הלבן והגבעולים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)

2 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות

4 – 5 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים

2 קישואים קלופים וחתוכים

חצי ראש כרוב לבן חתוך לרבעים

קופסה בינונית (170 גרם) של רסק עגבניות או 2 קטנות

מלח, פלפל שחור גרוס גס, לפי הטעם

כף חומץ, לשמור על צבע המרק

פפריקה אדומה מתוקה, לפי הטעם

פפריקה אדומה חריפה, לפי הטעם (לא חובה)

כפית סוכר חום, לפי הטעם

ההכנה

1. בסיר מחממים כף שמן ומאדים את הבצל היבש, החלק הלבן של הבצל הירוק, שיני השום והפלפל החריף. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור.

2. מוסיפים את רסק העגבניות לסיר ומערבבים. יוצקים מים רותחים כ- 2 קופסאות הרסק, מוסיפים

חומץ וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.

3. מכניסים את שאר הירקות ויוצקים מים כדי כיסוי. מביאים שוב לרתיחה. מתקנים תיבול, מוסיפים

פפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם.

4. מבשלים עד שהגזר והסלק מתרככים. מורידים מהאש וטוחנים בממחה יד.

5. אפשר להגיש בארוחה בשרית ואפשר גם עם גבינה בולגרית 5% שומן.

חיפוש לפי תגיות
עקוב אחרי
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
ארכיון
  • Facebook Social Icon

טל. 050-560-4142 | 

© 2013 by Yona Maor | Design Pazinteractive.com