עצות, איחולים וברכות לכבוד שנת תשע"ז...
השנה החגים מתחילים מאוחר מהרגיל, ריח החבצלות והחצבים נישא באוויר. רוח קרירה מצננת את החום, ואוטוטו אנחנו בחורף... איני יודעת מה איתכם, אבל השגרה שהתרגלנו אליה בחודש ספטמבר עם הציפייה להתקררות מזג האוויר, מעוררים בי דווקא שמחה ואמונה שהחגים הפעם יעברו בנעימות ובשקט יותר מהרגיל.
ומה באשר לתזונה ולדיאטה? איך עוברים את חודש החגים? האם החגים הם גזירה משמים/ מצב קיים כמו מזג האוויר או שאפשר קצת אחרת?
ובכן, בהרצאה שהעברתי לאחרונה אפיינתי בהומור את "השיטות" איך לעבור בשלום את החגים:
שיטת "אכול ושתה כי מחר נמות"/ תהיה מלחמה/"אחרי החגים"...
שיטת הקיזוז – "דיאטת במקום" (במקום לחם אוכלים עוגות...)- לא תמיד עובדת...
שיטת הפעילות הגופנית האינטנסיבית – עוזרת מאוד! אבל כמה באמת עושים זאת? בנוסף, לא מספיק כמה מוציאים, השאלה כמה מכניסים!
שיטת "הגיסה הרזה"- שלא אוכלת כלום/לא נראה לה/את זה היא לא אוהבת...- לנסות לחקות אותה/להיות אנין טעם/לבחור מה שטעים באמת/מיוחד/מתגעגעים אליו (עוגת דבש...).
שיטת הבגד: המחויט או הבייבי שילב לעומת הבייבי-גרו (עם הגומי).
השיטה השפויה – לטעום מהכול אבל לא את הכול...בכל המובנים!
וקצת יותר ברצינות:
הנה 5 שאלות הכי חשובות שאתם צריכים לשאול את עצמכם לפני החג:
מה אני קונה ומבשל/ת לארוחת החג?
מה אני לובש/ת לארוחת החג?
היכן אני יושב/ת במהלך ארוחת החג?
מה אני אוכל/ת לפני ובמהלך ארוחת החג?
מה אני עושה אחרי ארוחת החג?
את התשובות לשאלות האלה אני בטוחה שאתם יודעים, והבחירה היא שלכם אם לשמור על תזונה נכונה גם במהלך החגים או לשחרר יותר או מעט.
ולסיום, כרגיל הטיפ שלי אליכם, והפעם משהו מעשי לכבוד חגי תשרי: להתחיל ב"פחות"-לקנות פחות, להכין פחות, לבשל פחות, והעיקר לבחור במתכונים שיש בהם פחות שומן, מלח וסוכר. ובכלל לבחון כל דבר ולא לעבוד על "אוטומט".
ובאשר לאיחולי אליכם לשנה החדשה?
הרבה כוח ואומץ לשנות ולעשות, להאמין ביכולות שלכם, לא להתייאש ולא לאבד תקווה.
להסתכל על הדברים בפרופורציה ולשמור על אופטימיות.
לחלום, להגשים וליצור, ליהנות, לבלות, והעיקר להיות בריאים ומאושרים...
שנה טובה, באהבה, יונה מאור.
מבצע מיוחד בחודש החגים: (בכפוף לתנאי המבצע)
20% הנחה! לנרשמים לתכנית ההרזיה בחודש החגים
בתוקף מ- 1/10/16 עד 28/10/16
תזכורת: אני מקיימת הרצאות בנושאי תזונה, דימוי גוף והנחייה איך להבין מה מסתתר מאחורי תוויות והמזון שלנו...אשמח לקבל הזמנות להרצאות בנושא מכם או ממכריכם...