עוגת גבינה דיאטטית מתכון משודרג של קרין גורן (20 פרוסות- 135 קלוריות לפרוסה)
לכבוד חג השבועות, לכבוד סיומה של התוכנית "בייק אוף", לכבוד קרין גורן ולכבוד זה שהחגים מסתיימים, מתכון לעוגה דלה יחסית, קלה להכנה ומפתיעה בטעמה, מתכון של קרין גורן שאני ניסיתי, התאמתי ושדרגתי.
חומרים
לתחתית
12 בישקוטים (100 גרם)
מעט חלב דל שומן
למלית
750 גרם גבינת שמנת 5% שומן בטעם טבעי (סימפוניה-4 קופסאות פחות 50 גרם) בטמפ' החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9% שומן
לציפוי
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9% שומן
2 שקיות סוכר וניל
תבנית עגולה חד- פעמית מקרטון (גודל 24 – 26 )
ההכנה
מחממים תנור לחום נמוך- 130 מעלות.
טובלים את הבישקוטים במעט חלב לכמה שניות ומרפדים את תחתית התבנית.
בקערה בינונית טורפים במטרף יד את כל חומרי המלית ויוצקים על התחתית.
מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ומעליה מעל רשת מניחים את העוגה. אופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה ומתחילה להזהיב, אבל לא מתייבשת.
הערה: משך האפיה תלוי בתנור של כל אחד. אני בסוף הפעלתי את הטורבו וקיצרתי את
האפיה מבלי לפגוע במרקם העוגה.
בינתיים מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים על העוגה החמה. מחזירים לתנור מכובה לחמש דקות. מוציאים ומצננים.
שומרים במקרר 24 שעות לפני ההגשה.