top of page
פוסטים אחרונים

גלילות חצילים בלָבָּנֶה (24 יחידות) כל מנה=60 קלוריות


גלילות חצילים בלבנה אפויות ודיאטטיות

מתכון אנטיפסטי שנלמד בסדנת בישול גורמה שהעבירה השפית אלה.

יתרון החצילים שטעמם כטעם חצילים מטוגנים, למרות שהם אפויים.

חומרים

3 חצילים מוצקים בעלי קליפה מבריקה

4 כפות שמן זית +טימין+ שן שום כתושה להברשה

200 גרם גבינת לָבָּנֶה 5 אחוז

לויניגרט: 5 עלי מרווה טריים קצוצים דק, 1/3 כוס שמן זית, 1.5 כף חומץ בלסמי, 1/2 כפית דבש, שום כתוש טרי, מלח ופלפל גסים גרוסים

ההכנה

מקלפים את החצילים ופורסים אותם לאורכם לפרוסות בעובי של כס"מ.

בצלוחית קטנה מערבבים שמן, עלי טימין טריים ושן שום כתושה ומברישים בעזרת מברשת את החצילים משני צידיהם.

מניחים את פרוסות החצילים בתבנית אפיה מכוסה בנייר אפיה ואופים בחום בינוני משני הצדדים עד שחצילים מזהיבים ונעשים מעט פריכים.

מוציאים ומצננים מעט.

מכניסים את חומרי הויניגרט לצנצנת בעלת מכסה ומנערים היטב. מתקנים תיבול.

שוב בעזרת המברשת מברישים את פרוסות החצילים האפויות משני צידיהם.

מניחים בקצה הפרוסה מעט גבינה ומגלגלים לגלילה. חוזרים על הפעולה עם כל הפרוסות. מניחים במגש נאה ומצננים מעט במקרר. מקשטים בעלי מרווה טריים ומגישים.

חיפוש לפי תגיות
עקוב אחרי
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
ארכיון
bottom of page