עוגת פרג ותפוחי עץ דיאטטית לפורים (20 מנות כל מנה כ- 220 קלוריות)
מבין כל המתכונים לפורים בחרתי בעוגה הזאת שיש בה הכי פחות שומן וגם מרכיבים נוספים כמו: פירות וחלבונים, וכמובן פרג שעשיר מאוד בסידן.
טיפ קטן, חלקו את החומרים המופיעים כאן לשניים. תצא עוגה קטנה, שתספיק בדיוק לפורים וזהו...
חומרים
6 ביצים מופרדות
כוס ורבע- כוס וחצי סוכר (לפי הטעם)
חצי כוס שמן
4 כפות קמח תופח
2 כפות ברנדי
כפית תמצית וניל
6 תפוחי עץ חמצמצים ירוקים
מיץ לימון וקליפה מגוררת לפי הטעם
250 גרם פרג טחון טרי
ההכנה
1. מקלפים את התפוחים ומגררים אותם בפומפיה גסה. מטפטפים מיץ לימון כדי למנוע השחרה
ומוסיפים גם קליפה מגוררת.
2. מערבלים את החלמונים עם כוס סוכר ומוסיפים את השמן, הפרג, הקמח, הברנדי והווניל.
מערבלים לתערובת חלקה ומוסיפים בערבוב את התפוחים.
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב ומקפלים לתערובת הפרג.
4. יוצקים לתבנית מתאימה משומנת וזרויה בגרגרי סוכר.
5. אופים בחום בינוני עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש.