קישואים במיץ עגבניות (כל התבשיל כ- 120 קלוריות)
כשמחכה לי במקרר סיר של קישואים במיץ עגבניות אני רגועה. גם כי יש לי מה לאכול, וגם כי אני יודעת שחזרתי למסלול...עם פשטידה/עוף/ ביצה או כל מנת חלבון אחרת- אני מסודרת...
חומרים:
1- 1 וחצי ק"ג קישואים קטנים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
לרוטב:
כף שמן זית
כף גדושה שום כתוש
מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 קופסות קטנות של רסק עגבניות (200 גרם)+ 2 קופסאות ממולאות במים רותחים
בזיליקום יבש לפי הטעם
תוספות אפשריות:
בצל קצוץ, כרשה קצוצה- מזהיבים מעט עם השום
עשבי תיבול טריים קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, חלמית-חובייזה מהגינה- מוסיפים לרוטב
ההכנה:
בסיר בינוני מחממים היטב את שמן הזית ושופכים את השמן הנקווה בצדדים. מחזירים לאש ומוסיפים בזהירות את השום ומערבבים מעט. מוסיפים את המלח, הפלפל ואת רסק העגבניות ובוחשים. מוסיפים את המים הרותחים, בוחשים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבזיליקום ומתקנים את התיבול אם צריך (להיזהר לא להפריז בכמות הבזיליקום, כי אז התבשיל עלול לצאת מר).
מוסיפים את הקישואים, מערבבים ומכסים את הסיר. מחזירים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהקישואים מתרככים והרוטב נספג היטב בהם(מי שאוהב פחות רך, זה גם בסדר...).
הערה: אני אוהבת לאכול את התבשיל גם קר, וכשנשאר מעט ממנו בסיר להוסיף לו
ביצה ולעשות שקשוקה טעימה.