top of page
פוסטים אחרונים

חלמית- חובייזה כתוספת ירק לתבשילים


בחצר שלי אחרי הגשמים צמחה לה החלמית- החובייזה על עליה הירוקים דמויי הלב.

היא השתלטה באין מפרע על הגינה ואני יצאתי בקריאות הצילו על הגנן הפרטי שלי...תעקור אותה!

אז רגע לפני שהוא נשמע לי, נזכרתי שעוד בימי המצור בירושלים השתמשו בה כירק למאכל.

ואכן, השם "חלמית", המוזכר כבר בתנ"ך, הוא שיכול אותיות של המילה "לחם" וכך גם שמה הערבי

"חובייזה". הקירבה הלשונית למוצר מזון בסיסי כמו לחם מעידה על חשיבותה הרבה במארג

התזונתי. כל חלקי צמח החובייזה אכילים: בעלים הצעירים אפשר להשתמש לסלט ומהעלים הבוגרים

אפשר להכין ממולאים וקציצות.

זו השנה השניה שאני נהנית מהשימוש בה בעיקר כתוספת לעשבי התיבול בתבשילים שלי.

לפשטידות, לחביתת ירק, למרקים, לסלט ולתבשילי ירקות דוגמת קישואים במיץ עגבניות.

רצוי לשטוף היטב את העלים או לחלוט אותם במים רותחים, לקצוץ ולהוסיף לתבשיל.

חיפוש לפי תגיות
עקוב אחרי
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
ארכיון
bottom of page