שני מרקי חורף דיאטטיים- מרק ירוק ומרק כתום לימי הקור
החורף השנה קר במיוחד, הירקות לא הכי זמינים ולפעמים אנחנו גם רוצים לחדש.
לפניכם שני מרקים, שיחממו לכם את הגוף בלי הרבה קלוריות
מרק ברוקולי, קולרבי וקישוא (כל המרק- חופשי)
חומרים
ראש ברוקולי, חתוך קרוב לפרחים (הגזע הדק יותר)
2 קולורבי קלופים וחתוכים לחתיכות
1 קישוא גדול קלוף וחתוך לפרוסות
מעט פטרוזיליה
מעט עלי נענע
תיבול לפי הטעם: מיץ לימון, מלח, פלפל, פפריקה
ההכנה
שמים את כל הירקות בסיר וממלאים במים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.
מבשלים עד שהירקות מתרככים.
טוחנים בממחה יד , טועמים ומתקנים תיבול.
שימו לב! מכיוון שטעם הברוקולי דומיננטי, מומלץ לתבל בזהירות ולתקן. אפשר להוסיף עוד תבלינים דוגמת כורכום, קורט, אבקת מרק, ואפילו סוכר, עד שטעמו נעים לחיך.
מרק גזר, דלעת ובצל (כל המרק- 120 קלוריות מהשמן)
חומרים
1 כף שמן זית משובח
1 בצל גדול חתוך לקוביות
נתח דלעת גדול, חתוך לחתיכות
8 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
ההכנה
מחממים בסיר לא נדבק את השמן ומוסיפים את הבצל. מאדים עד שהבצל שקוף אבל לא זהוב!
מוסיפים את הדלעת והגזר וממלאים במים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומוסיפים את אבקת המרק.
מבשלים עד שהירקות מתרככים.
טוחנים בממחה יד , טועמים ומתקנים תיבול.
Commentaires