פוסטים אחרונים

לכבוד ט"ו בשבט- אכול פרי אבל לא free


פירות ודיאטה

כמה הערות על פירות ודיאטה לכבוד ט"ו בשבט

  • הפירות עשירים בפחמימות מסוגים שונים: סוכר רגיל (סוכרוזה), סוכר ענבים (גלוקוזה), סוכר פירות (פרוקטוזה), עמילנים וסיבים תזונתיים (תאית).פרי בשל מתוק יותר כי העמילן שבו הופך לגלוקוזה. פירות דלים בחלבונים, שומנים וסידן.

  • הפירות עשירים בויטמינים ובמינרלים כמו: ויטמין A,ויטמין C, ברזל ועוד.

  • פירות משמשים כ"תרופה" טבעית לבעיות שונות כמו: שזיפים לעצירות וחמוציות לבעיות בדרכי השתן.

  • לא חובה לאכול פירות, אם אוכלים לפחות 3 כוסות ירקות ביום, אבל מומלץ לבחור בפרי כחטיף מתוק!

  • רצוי לאכול את הפרי במצבו הטבעי ביותר, כלומר כשהוא חי, ללא בישול, עיבוד, קילוף או אפיה. לא כרסק, כמיץ או כתרכיז. במיוחד כאשר המטרה להפיק ממנו תועלות רפואיות, כל הוויטמינים, המינרלים והפטרוכימיקלים שבפרי נמצאים בתכולתם המרבית.

  • את רוב הפירות, יש לאכול על קיבה ריקה. אכילת הפרי כחצי שעה לפני ארוחה, תביא לתרומה כפולה: גם ספיגה אופטימאלית של האיכות תזונתית, וגם השקטת רעב חזק מדי לפני הארוחה שיביא לאכילת יתר.

  • קשה לעמוד בפיתוי של שפע הפירות, לכן מומלץ לקנות פירות פעמיים בשבוע במגוון ובכמות לא גדולים כדי לשלוט בכמויות וליהנות מפירות טריים.

  • גוונו ככל שתוכלו. יותר סוגים, יותר צבעים, יותר טעם. יביאו לשילוב אופטימאלי של מקסימום הנאה עם מקסימום יתרונות.

  • חשוב לרחוץ היטב את הפירות ולנגבם כדי להסיר מהם את הריסוס, או לחילופין לקנות פירות אורגניים או שטופלו בהדברה ביולוגית (תותים למשל).

  • כשמצטברת כמות גדולה של פירות אפשר לעבד אותם בממחה ולהקפיא להכנת סורבה או שייק פירות.פירות פגומים מעט ניתן להקפיא במנות מדודות ולהכין מהם אחר כך מילקשייק בתוספת חלב או יוגורט.

פירות ט"ו בשבט

  • הערך הקלורי של פרי יבש אחד= לפרי טרי, אבל ל-100 גרם פרי!

  • הערך הקלורי של 100 גרם פרי יבש= פי 4 – 6 מהערך הקלורי של פרי טרי. (60 קל' לעומת 250 – 300 קל'). זה בגלל % המים: פרי טרי – 85% מים; יבש- 30% מים.

  • הפירות היבשים עשירים במינרלים – סידן וברזל והם תחליפי ממתקים מצוינים.

  • עדיף פירות אורגניים, תמרים וחרובים מיובשים בשמש ולא פרי שעבר תהליכי ייבוש.

  • רצוי לא לאכול פירות מסוכרים ומטוגנים.

  • בננות מטוגנות /אננס מסוכר= 400 קל' לעומת כ- 250 – 300 בשאר.

  • לשלב פירות עם אגוזים אבל במידה: 100 גר' שקדים= 600 קל'; פקאן= 725 קל'.

חיפוש לפי תגיות
עקוב אחרי
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
ארכיון