פוסטים אחרונים

פלפלים ממולאים בבשר ואורז דיאטטיים

בחורף הפלפלים צבעוניים יותר ועסיסיים יותר. הם עשירים ב- ויטמין cואפשר לאכול אותם חיים, קלויים, אנטיפסטי וכמובן ממולאים בבשר או במלית צמחונית.

אני הכנתי כמות גדולה של פלפלים ממולאים (אם כבר לטרוח...), קודם בישלתי ואחר כך אפיתי בתנור. להערכתי, ככל שהאפייה ארוכה ובחום נמוך כך התבשיל טעים יותר. שווה לנסות אפילו על פלטה חשמלית.

חומרים

15 – 20 פלפלים בצבעים שונים: אדום, צהוב וירוק בהיר

סיר גדול רחב ושטוח

למלית

2 –3 בצלים קצוצים דק

2 – 3 כפות שמן זית

500 גרם בשר בקר רזה טחון

500 גרם בשר הודו אדום טחון

500 גרם חזה עוף טחון

חצי כוס- כוס אורז 3 צבעים מלא, לאחר השריה, מסונן

100 גרם רסק עגבניות

עשבי תיבול כמו: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה לפי הטעם, קצוצים דק

תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, כורכום, לפי הטעם

לרוטב

1 – 2 כפות שום כתוש

1 כף שמן זית

500 גרם רסק עגבניות

2 כוסות מים רותחים

תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל וכד'

ההכנה

  1. במחבת גדולה מחממים את השמן ומאדים את הבצלים. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו תוך בישול/טיגון קל.

  2. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. מתבלים, מניחים להתקרר.

  3. מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח, שמתאים גם לתנור, מחממים את השמן, מוסיפים בבחישה את השום והרסק ונזהרים שלא ייחרכו, מוסיפים את המים והתבלינים, בוחשים, מביאים לרתיחה ומבשלים מספר דקות.

  4. בינתיים קוטמים בסכין חדה את ראשי הפלפלים, מוציאים את הגרעינים, שוטפים ומייבשים מעט. ממלאים במלית הבשר עד קצה הפלפל.

  5. מניחים את הפלפלים הממולאים זה ליד זה בתוך הסיר ומטפטפים כף מים לכל אחד מהפלפלים.

  6. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה.

  7. מחממים תנור לחום נמוך של 120 מעלות, מכניסים את סיר הפלפלים מכוסה ואופים כשעה וחצי שעתיים. בודקים מדי פעם שהפלפלים מכוסים ברוטב.

כל 2 פלפלים= מנת חלבון, מנת פחמימה ומנת שומן, סה"כ= כ- 220 קלוריות

חיפוש לפי תגיות
עקוב אחרי
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
ארכיון
  • Facebook Social Icon

טל. 050-560-4142 | 

© 2013 by Yona Maor | Design Pazinteractive.com