דיאטה ורגיעה או איך שומרים על המשקל בזמן מתח וחרדה?
ניוזלטר שכתבתי ביולי 2014 במהלך "צוק איתן", לצערי, הוא מתאים גם לעכשיו...
אמרה לי חברה: "המתכון להירגע בזמן מתח וחרדה הוא רוגעלך..." ואני צחקתי. אז נכון שהעוגיה הבצקית והשמנונית מסתירה כבר בשמה "רוגע-לך" את מהותה: מתיקות, נחמה, פיצוי, אבל האם היא באמת המתכון הנכון ליום שאחרי?! היום שהכול ייגמר מלבד הקילוגרמים העודפים שנדבקו עלינו, ונצטרך לעמול קשה כדי להוריד אותם?
האם יש דרכים אחרות להירגע חוץ מאוכל, ובמיוחד פחמימתי ושומני? ( כי עדיין לא שמעתי על חסה או על מלפפון שמרגיעים...)
את הצורך באוכל כנחמה סיגלנו לעצמנו עוד מימי הינקות. אימותינו הגיבו לכל בכי שלנו בהאכלה, ובהמשך, כל נפילה או פציעה קלה שלנו כילדים נוחמה במתן סוכריה/ ממתק כלשהו. גם כבוגרים ממשיך האוכל לבטא יחסי אהבה, נחמה ורגיעה. והעובדה האחרונה היא העוגות, שהתבקשנו לשלוח לחיילים בעזה. גם כדי להמתיק להם את המבצע וגם כדי לבטא את אהבתנו אליהם.
נוסיף את ההסברים הפיזיולוגיים לצורך שלנו בפחמימות ולתפקידן בגופנו, ואת כל המתכונים באמצעי התקשורת השונים, ששפים מוכרים מפרסמים כ"אוכל מרגיע", והרי לכם צידוק לרוץ ולהירגע בעזרת הרוגעלך...
ובכן, איך אפשר להירגע קצת אחרת? לכל אחד מאיתנו מתאים משהו אחר. ואם איננו יודעים עדיין מהי הדרך הנכונה עבורנו הגיע הזמן לחפש, להתנסות ולמצוא. ספר טוב, מוסיקה מרגיעה, תשבצים, סדרה בטלוויזיה, משחקים של פעם, טיול רגלי או צעידה נמרצת בטבע, הכנת ארוחה בריאה- גם עם הילדים ועוד ועוד- העיקר ליהנות ולנקות את הראש לזמן קצר מכל האירועים הקשים שסביבנו.
ובנימה אישית, אני נרגעת בעזרת ספורט ובקריאת ספר (רצוי מתח טוב...) על חוף הים הנפלא והמרגיע שלנו. אז אתם מוזמנים...