סלט כרוב דיאטטי
לכרוב ערכים בריאותיים טובים והוא זמין בשווקים כל השנה.
לבחירתכם שתי גרסאות:
גרסה א'
חומרים:
ראש כרוב לבן, חתוך לרצועות דקות, חופן גרגרי קימל (מונע גזים),
חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
לרוטב:
1 כף שמן זית, 4- 5 כפות חומץ או מיץ לימון, 2 כפות מים, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
ההכנה:
שמים את כל חומרי הסלט בקערה או בקופסה בעלת מכסה.
את חומרי הרוטב שמים בתוך צנצנת בעלת מכסה. מנערים היטב ויוצקים מעל הסלט.
שמים במקרר מכוסה. משתבח עם הזמן.
גרסה ב'
חומרים:
ראש כרוב לבן, חתוך לרצועות דקות, חופן גרגרי קימל, חופן גרגרי קצח, לפי הטעם,
כף מלח, 2 כפות גרגרי שומשום, מיץ מלימון שלם, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
ההכנה:
שמים את הכרוב החתוך בקערה או בקופסה בעלת מכסה. מפזרים את המלח, מערבבים היטב ומשהים לחצי שעה כדי שהכרוב יתרכך. שופכים את הנוזלים שהצטברו.
יוצקים מיץ לימון, פלפל שחור לפי הטעם, קצח וקימל ומערבבים.
קולים את השומשום על מחבת טפלון ושופכים לסלט. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
כל אחת מגרסאות הסלט מכילה: ירקות חופשי ו- 3 מנות שומן, סה"כ כ- 120 קלוריות