סלט עשבי תיבול מיוחד וצבעוני
( 6 מנות כל מנה כ-50 קלוריות)
בחרתי הפעם להרכיב את הסלט בעיקר מעשבי התיבול, שאנחנו נוהגים לקנות בצרורות, ואחר כך הם נרקבים במקרר. אליהם הוספתי ירקות אחרים כיד הדמיון להוספת צבע וטעם.
הרוטב עשוי מרכז רימונים טעים, בריא ומעניין.
חומרים:
שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, עירית- קצוצים דק- המינון לפי הטעם
2 בצל ירוק, השורש והגבעולים- פרוסים לפרוסות
עלי חסה, קצוצים דק- המינון לפי הטעם
מלפפונים ירוקים טריים, פרוסים לקוביות קטנות- המינון לפי הטעם
2 גזרים מגוררים גס
4 צנוניות קטנות, מגוררות גס
לרוטב:
מיץ מחצי לימון (2 כפות)
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כף רכז רימונים
חצי כפית סומק
2 כפות מים
לקישוט:
כף חמוציות
כף זרעי חמניות
ההכנה:
בקערה גדולה שמים את כל הירקות החתוכים ומערבבים.
בצנצנת בעלת מכסה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. מפזרים את הקישוט, מערבבים ומגישים.