top of page
פוסטים אחרונים

פשטידת פלפלים ובצלים עם תחתית אפויה משיבולת שועל חלבית דיאטטית (12 מנות כל מנה כ- 170 קלוריות)


פשטידת פלפלים ובצלים עם תחתית אפויה משיבולת שועל חלבית דיאטטית

את הפשטידה הזאת המצאתי וניסיתי מכל מיני מתכונים שמצאתי באינטרנט, לאחר שמיציתי את מלאי הפשטידות שלי.

הפעם הוספתי תחתית אפויה מבצק מעניין, והמלית משאריות של ירקות וגבינות, שהיו במקרר.

כמובן שהכמויות ניתנות לשינוי כיד הדמיון הטובה עליכם.

חומרים (ל- 3 תבניות אינגליש קייק ח"פ מקרטון)

לבצק

4 כוסות שיבולת שועל גסה

2 כוסות מים

מעט מלח ופלפל שחור

למלית הירקות

2- 3 בצלים קצוצים דק

1 כרשה שלמה קצוצה דק

3 כפות שמן זית

2- 3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

1 כף שמן זית

למלית הגבינות

גבינות מהמקרר עד 5% שומן:1 וחצי קופסת קוטג', כ- קופסת גבינה לבנה

3 ביצים

3 כפות קמח תופח מלא

1 כפית שום כתוש

1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים

מעט מלח ופלפל שחור

ההכנה

מניחים 2 כוסות משיבולת השועל בקערה ואת השתיים הנותרות טוחנים במעבד מזון לקמח דק מאוד ומוסיפים לקערה. יוצקים כ- 2 כוסות מים ולשים ביד. אם נדבק אפשר להוסיף עוד שיבולת שועל גסה.

משטחים דק על תחתית התבניות ומכניסים לתנור לאפיה של 8 – 10 דקות. מוציאים מהתנור.

בינתיים שמים את הבצל, הכרשה ו- 3כפות שמן בקערה חסינת חום ומאדים במיקרוגל כ- 5 דקות. מערבבים מדי פעם.

במחבת עם ציפוי לא נדבק מחממים כף שמן ומזהיבים בתוכה את הפלפלים.

מאחדים את הבצלים עם הפלפלים ומערבבים.

מפזרים באופן שווה את הירקות על תחתיות הבצק האפוי.

שמים בקערה את חומרי מלית הגבינות וטורפים היטב במטרפת יד. יוצקים לתבנית מעל, כך שהמלית מכסה את הירקות.

אופים בחום בינוני גבוה עד שהפשטידות מזהיבות.

חיפוש לפי תגיות
עקוב אחרי
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
ארכיון
bottom of page