top of page
פוסטים אחרונים

חג העצמאות בקלוריות


חג העצמאות בקלוריות

  • שיפוד פרגית= 150 קלוריות= 2 מנות חלבון

  • יחידת קבב= 100 קלוריות= מנת חלבון

  • נתח חזה עוף= 150 קלוריות= 2 מנות חלבון

  • סטייק בקר= 500 קלוריות ל-150 גרם לאחר צלייה- סטייק קטן= 3 מנות חלבון

  • דג שלם על האש (250 גרם)= 250 קלוריות= 2 מנות חלבון

  • נקניקיה= 80 – 100 קלוריות= מנת חלבון

  • פיתה= 240 קלוריות= 3 מנות פחמימה

  • כף חומוס גדושה= 75 קלוריות= מנת שומן

  • קלח תירס= 80 קלוריות= מנת פחמימה

  • תפוח אדמה קטן= 80 קלוריות= מנת פחמימה

אז מה בכל זאת אפשר לעשות כדי להפוך את המנגל שלנו לדיאטטי ובריא יותר?

קבבים: מומלץ לא לקנות מוכן - אלא להכין את העיסה. צריך לבקש מהקצב שיטחן את הבשר מול העיניים, ולבחור נתח בשר שהוא לא שמן. כשקונים קבבים מוכנים אין לכם מושג כמה שומן יש בפנים. כאשר מכינים אותם מולכם באיטליז, אתם יכולים לשלוט על כמות השומן שתהיה בהם. עיסה מוכנה בבית היא גם בדרך כלל טעימה יותר.

לוותר: על סוגי בשר שעשירים מאוד בשומן. זה כולל אנטריקוט, קשתית (שפונדרה), חזה בקר, איברים פנימיים (כבד, לבבות, טחול) וכבש. ב-100 גרם בשר כבש צלוי - יש 30 גרם שומן. 100 גרם בשר עוף צלוי מכיל רק שליש מהכמות הזאת (10 גרם שומן).

בשר דל בשומן ובקלוריות שטוב מאוד ל"על האש": צלעות, כתף ("חלק מס' 4" בסופר), פילה לסטייקים (חלק מס' 12), סינטה (המותן של הפרה; מס' 11), חזה עוף וכמובן - דגים.

חזה עוף: יכול לצאת קצת יבש על האש. אם אתם רוצים לשבח את טעמו, אפשר לשים אותו במרינדה דלת קלוריות שכוללת שמן זית, פטרוזיליה, שום, לימון, פלפל ומלח.

להסיר את השומן: תמיד אפשר לבקש מהקצב (או אנחנו בעצמנו) להסיר את השומן הגלוי לעין. למשל, בסינטה יש מן מעטפת של שומן בצד העליון שלה שמאוד קל להסיר אותה. מהעוף - להסיר את העור. הכל כמובן בטרם הבישול, ולא אחרי שצלינו, משום שכאשר אנחנו צולים זה חודר טוב לבשר, ועדיף להוציא את זה עוד לפני התהליך של הצלייה. מחלקים מסוימים בבקר קל להוריד את השומן. תמיד אפשר לבקש מהקצב שיחתוך לנו את החלקים השומניים.

לוותר על הפיתות: רצוי לוותר על הפיתות, בייחוד אם אנחנו בזמן של דיאטה ורוצים לשמור על הגזרה. להזכירם: פיתה אחת = 240 קלוריות!

תוספות מירקות: להכין כמה שיותר תוספות לבשרי המנגל, שיהיו על בסיס ירקות, ושיהיה מגוון של סלטים, כמו סלט כרוב, סלט ירקות, סלט חסה, סלט עגבניות ומלפפונים, סלט תרד וכדומה. במקום החומוס והטחינה, להכין כמה קערות.

שיפודי ירקות: דרך נוספת ליהנות מירקות במנגל היא הכנת שיפודי ירקות, שיכולים להיות נחמדים גם כתוספת (למשל: עגבניות, פלפלים ובצל על שיפוד).

לשתות מים: בכל פחית של משקה מתוק או תוסס יש 200 קלוריות, וחמישית (!) מצריכת הקלוריות היומית שלנו מגיעה מהם. אפשר לקחת את הנתון הזה לתשומת לבנו, במיוחד במנגל, שרבים מתייחסים אליו כאל "חגיגה" של אוכל או כמעין "משתה", ודווקא לבחור במשקאות דיאטטיים, במים או בסודה - כדי לא להעמיס עלינו עוד קלוריות ריקות.

חיפוש לפי תגיות
עקוב אחרי
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
ארכיון
bottom of page