top of page
פוסטים אחרונים

פשטידה דיאטטית מפלפלים בצל וגבינות (9 מנות, כל מנה כ- 150 קלוריות)

פשטידה שעשויה בעיקרה משאריות של מוצרי חלב.

חומרים

5 - 6 פלפלים אדומים

4 בצלים יבשים

3 כפות שמן זית

תערובת משאריות של גבינות:

כ-150 גרם גבינה בולגרית/צפתית עד 3% שומן פרוסה לרצועות דקות

כ-200 גרם גבינה לבנה/קוטג' עד 3% שומן

1 גביע (150 מ"ל) יוגורט טבעי

כוס וחצי חלב

2 ביצים

3 כפות קמח מלא

כפית שום כתוש

מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה

  1. מנקים את הפלפלים, חוצים לשניים וקולים בתבנית. מקררים ומקלפים את הקליפה הדקה. חותכים לרצועות דקות.

  2. חותכים את הבצלים לרצועות דקות. שמים בקערה ומוסיפים את השמן. מכניסים למיקרוגל עד שהבצלים נעשים שקופים ומזהיבים מעט.

  3. מרססים תבנית פיירקס בינונית בתרסיס שמן ומפזרים מעט קמח מלא.

  4. מניחים מחצית מכמות הבצל המוזהב ומעליו משטחים את גביע היוגורט, כך שיכסה את כל הבצל שבתבנית.

  5. מסדרים מחצית מרצועות הפלפל ומעליהם מפזרים בצורה שווה את מחצית הבצל.

  6. מניחים את רצועות הגבינה הבולגרית ומעליה מניחים שוב את הפלפל הנותר ואת הגבינה האחרת.

  7. בקערה בינונית טורפים את החלב עם הקמח, הביצים, השום והתבלינים ויוצקים לתבנית.

  8. אופים בחום בינוני עד שהפשטידה משחימה וכל הנוזלים נספגים.

הערה: אפשר להשתמש בגבינות אחרות ואפשר לסדר את שכבות הגבינות והירקות כראות עיניכם.

חיפוש לפי תגיות
עקוב אחרי
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
ארכיון
bottom of page