מתכונים דיאטטים   >  


מתכונים דיאטטיים לראש השנה



מאפה בטטות

8 מנות
כל מנה מכילה כ-160 קלוריות



מאפה בטטות חגיגיחומרים:

4 בטטות בינוניות (1 ק‘‘ג)

2 כפות קמח תופח/מלא

2 ביצים

2 כפות בצל מטוגן מיובש

2 כפות שמן

חופן פטרוזיליה קצוצה

פלפל ומלח לפי הטעם

בהרט

ההכנה:

1.אופים במיקרוגל את הבטטות בקליפתן, כ -12דקות. מומלץ להפוך באמצע האפייה.

2.מוציאים, מצננים, מקלפים ומועכים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3.מחממים תנור לחום בינוני. משמנים בתרסיס שמן תבנית חסינת חום בינונית.

4.יוצקים את התערובת לתבנית, משטחים ואופים כ30- דקות, עד שמשחים מעט מלמעלה.

הערות:

ניתן לקנות בצל מטוגן מיובש בחנויות התבלינים.

כדאי להשתמש בבטטות גדולות ועבות, שהן כתומות יותר ובשלות יותר.




כרעי עוף דיאטטיים בדבש


כרעי עוף דיאטטיים בדבש
חומרים:

4 כרעי עוף

מרינדה:

2 כפות דבש

4 כפות סויה

שורש ג‘ינג‘ר טרי קטן, מגורר

כפית גדושה שום כתוש

כפית גדושה חרדל דיז‘ון

ההכנה:

בקערית מערבבים היטב את חומרי המרינדה.

מניחים את כרעי העוף על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה.

יוצקים מעל את המרינדה.

מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום בינוני- גבוה כשעה.
מורידים לקראת סוף האפייה להשחמה.

הערה: ניתן להוסיף לתבנית ירקות שורש כמו: בטטה, תפוחי אדמה, דלעת וגזר.

כל מנה מכילה:

שוק=מנת חלבון, ירך=2 מנות חלבון. תוספת של 120 קלוריות צ‘ופר מהדבש לכל הכמות.



סלט גזר, תפוחים ודבש


סלט גזר תפוחים ודבש4 מנות
כל מנה מכילה כ-200 קלוריות

חומרים:

4 גזרים גדולים קלופים, מגוררים גס

4 תפוחי עץ קטנים חמצמצים, מגוררים גס

2 כפות דבש

2 כפות חומץ בן–יין לבן

2 כפות שמן שומשום

4 כפות שומשום קלוי

מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

לקישוט:

עלי בייבי או מבחר עלי חסות

ההכנה:

שמים את כל חומרי הסלט בקערה ומערבבים היטב בידיים.

להגשה:

לוקחים קערה אישית ודוחסים לתוכה רבע מתערובת הסלט. מהדקים והופכים על צלחת למנה ראשונה. מקשטים בעלי בייבי או חסה ומגישים.

טיפ לקניות: ניתן למצוא על מדף הירקות המצוננים גזר מגורר או חתוך ז‘וליאן, לקיצור תהליך ההכנה. חשוב לשים לב לתאריך התפוגה.



סלט מבחר חסות, פטריות ותאנים


סלט חסות ותאנים8
מנות
כל מנה מכילה 40 קלוריות (מנת שומן)

חומרים:

1 חסה מסולסלת ירוקה, קרועה גס

1 חסה מסולסלת אדומה, קרועה גס

1 חסה משי, קרועה גס

חצי קופסה עלי רוקט, חתוכים

חצי קופסה תערובת עלי בייבי

1 גזר גדול, מגורר גס

חצי בצל סגול, פרוס דק

2 מלפפונים ירוקים על קליפתם, פרוסים דק

חופן נבטים סיניים, טריים

4 פטריות שמפיניון טריות (לבנות) מוצקות, פרוסות דק

3 תאנים טריות, פרוסות דק

לרוטב:

1 כף סילאן

2 כפות שמן זית או קנולה

2 כפות חומץ בלסמי

2 כפות מים

מלח בישול

פלפל מעורב טרי טחון

ההכנה:

1.אפשר להכין את כל חומרי הסלט חתוכים מראש, מלבד הפטריות והתאנים. מערבבים.

2.ניתן להחליף את התאנים באגסים או במנגו מוצק, פורסים (גם את הפטריות) ומוסיפים רגע לפני ההגשה.

3. בצנצנת עם מכסה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. לפני ההגשה יוצקים על הסלט. מערבבים היטב ומגישים.



סלט סלק ואגוזים


סלט סלק6 מנות כ- 100 קלוריות למנה

חומרים:

500 גרם סלק מבושל

2 מלפפונים גדולים כבושים במלח

4 כפות מיונית דלת שומן

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית סוכר

מיץ מ-1 לימון

1 כף שמיר קצוץ

50 גרם אגוזי מלך קצוצים/לא חובה

ההכנה:

1.מגררים את הסלק במגררת גסה או חותכים לקוביות קטנות (אם יש לכם מכשיר לחיתוך קוביות בצל וירקות – זה נפלא!). עושים אותו הדבר גם למלפפונים הכבושים (מגררים או חותכים לקוביות). מעבירים לקערה.

2.מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים היטב. משהים לפחות שעה לפני שמגישים.




שעועית ירוקה ופטריות בסגנון סיני


שעועית ירוקה ופטריות בסגנון סיני6 מנות , כל התבשיל מכיל 2 מנות שומן כ- 80 קלוריות וירקות חופשי

חומרים:

800 גרם שעועית ירוקה חתוכה קפואה

2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות

2 כפות שום קצוץ
,או לפי הטעם

5 כפות רוטב סויה

כוס מרק עוף מציר עוף או עשו מ- כפית גדושה אבקת מרק+ כוס מים רותחים

5 כפות חומץ בלסמי

2 כפיות שמן זית

פלפל שחור טחון טרי

ההכנה:

1. שוטפים את השעועית הקפואה היטב ומסירים את הקרח. מסננים.

2. חותכים פטריות לפרוסות.

3. במחבת רחבה/ אפשר במולטי שף שמים את השמן ומטגנים את השום הקצוץ (להיזהר מחריכת השום).

4. שמים את חומרי הרוטב: סויה, חומץ בלסמי, ציר, פלפל וקורט מלח.

5. מבשלים את הרוטב ומצמצמים עד לכמעט ייבוש, אפשר להשאיר קצת רוטב.

6. שמים את השעועית והפטריות ומאדים ברוטב.

7. ממשיכים לטגן עד שכל השעועית והפטריות מכוסות ברוטב.

8. מעבירים לסיר כדי שאפשר יהיה לחמם אחר כך.יוצאת כמות גדולה, שמשתבחת לאחר יום.




שטרודל תפוחי עץ מבצק פילו


שטרודל תפוחי עץ מבצק פילו4 מנות, כל מנה מכילה: 1 וחצי מנות שומן, 2 מנות פחמימות, כ- 220 קלוריות.

חומרים:

לבצק:

6 עלי בצק פילו

2 כפות שמן, לבירוש

למלית:

4 תפוחי עץ סמיט, קלופים, מנוקים מליבות ופרוסים דק

2 כפות צימוקים

2 כפות סוכר חום

1 כפית קינמון טחון

1/2 כפית עמילן תירס (קורנפלור)

1/4 כפית קליפת לימון מגוררת

כפית אבקת סוכר לזרייה

ההכנה:

1.מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן. שוטחים עלה על משטח ומברשים בשמן. פורסים עלה נוסף ומברשים גם אותו בשמן. ממשיכים כך עם כל העלים.

2.מערבבים את כל חומרי המלית ביחד ושוטחים אותה על הבצק.

3.מגלגלים את הבצק לגלילה ומסמנים חלוקה ל-4 מנות.

4.מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה.

5.אופים כ-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב. זורים אבקת סוכר ומגישים חם או קר. אפשר עם כדור גלידת וניל/סורבה פירות.

מתכון נוסף- ראה עוגת סילאן דיאטטית לראש השנה

שאלון אבחון דיאטה
ארטיס פיתוח אתרים